dissabte, 13 d’abril de 2013

Blaveta de l’astràgal


Nom científic: Polyommatus escheri

Descripció: papallona de mida petita. Mascles amb l’anvers de les ales de color blau cel, femelles de color marró, fímbries semiescaquejades. Revers de les ales de color gris en els mascles i marró a les femelles, amb un dibuix de punts característic. Les taques triangulars de color ataronjat tenen una línia negra molt marcada a la part inferior.

Hàbitat: zones pedregoses, preferentment calcàries, prats i erms.

Període de vol: abril-setembre, una sola generació.

Planta nutrícia: les erugues s’alimenten de plantes dels gèneres Astralagus, Onobrychis i Plantago.

Curiositats: les erugues d’aquesta papallona viuen als nius de les formigues Myrmica specioides i Formica cinerea.

La població d’aquesta papallona ha disminuït molt en els darrers anys, es considera en forta regressió.

Cap comentari:

Publica un comentari