diumenge, 31 d’agost de 2014

Bruixa

 Non científic: Brintesia circe

Descripció: papallona de mida gran de color grisós. Ampla banda blanca al revers de les ales, ocel pupil·lat de blanc i envoltat d’una taca blanca al revers de l’ala anterior. L’anvers de les ales també presenta una banda blanca, però a l’ala anterior aquesta banda no és continua; l’ocel apical, també està envoltat d’una taca blanca.

Hàbitat: prats, matollars i boscos esclarissats, sol posar-se sobre els troncs i les branques dels arbres on és difícil de veure. Fins a 1.650 m.

Període de vol: univoltina, de finals de juny a finals de setembre.


Planta nutrícia: les erugues s’alimenten de gramínies.