Papilio, el joc

Papilio és un joc de cartes que recrea de manera divertida i didàctica la vida de les papallones. És un joc àgil i entretingut, i a la vegada és una eina per conèixer millor les papallones i tot el món que les envolta.

L’objectiu del joc, diversió a banda, és construir l’hàbitat més ric, i això s’aconsegueix sumant el màxim de punts: completant papallones, atraient-les amb les plantes, procurant que es reprodueixin, o caçant-les (amb penalització final). Això sí, també s’ha de vigilar que ni els depredadors ni els canvis en la meteorologia ni la intervenció humana no incideixin de manera negativa en l’estratègia de cada jugador.

En total el joc té 66 cartes, 40 de les quals representen papallones, 17 són accions dels jugadors i 9 fan referència a la meteorologia.Les papallones seleccionades representen més o menys la varietat d’espècies diürnes del país (al joc hi ha 20 espècies però en realitat n’hi ha moltes més) i la majoria estan agrupades per colors, una aproximació a les diferents famílies que podem trobar al camp.