dissabte, 6 d’abril de 2013

Blaveta comuna


Nom científic:  Polyommatus icarus

Descripció: papallona de mida petita. Mascles amb l’anvers de les ales de color blau violeta, de color marró en les femelles. El revers de les ales és de color gris en els mascles i marronós en les femelles, amb una sèrie de punts característics. Les fímbries (part més externa de l’ala) són blanques.

Hàbitat: prats, turons, jardins.

Període de vol: diferents generacions a partir d’abril fins al final de la temporada.

Planta nutrícia: les erugues són polífagues, es poden alimentar de plantes del gènere Trifolium, Lotus, Medicago, Genista, Astragalus, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada