diumenge, 14 de maig del 2017

Descoberta una nova espècie de papallona al Parc Natural de l'Alt Pirineu



Un estudi finançat per la Funcació Séneca de la Comunitat Autonòmica de la regió de Múrcia,  amb el suport del Parc Natural de l’Alt Pirineu, ha permès citar una nova espècie al Parc: Jordanita  budensis  i també la seva primera citació a Catalunya.
Jordanita budensis, és un zigènid; a la península Ibèrica es coneixen  fins ara, 14 espècies de zigènics,  cinc de les quals són endemismes ibèrics. Per aquesta espècie, es coneixien tres nuclis poblacionals, un al Sistema Ibèric occidental, un altre al terç nord (entre Cantàbria i la Rioja) i un tercer al Sistema Central.
Els individus capturats al massís de l’Orri, translúcids i amb una coloració blava metal·litzada, són molt diferents dels nuclis poblacionals de la resta de la península Ibèrica i més semblants als de França, aquest fet fa pensar que aquesta població del Parc, provingui d’una població del nord de la península.
L’espècie ha estat descoberta per Manuel Garre, el descobriment, amplia el nombre d’espècies del Parc, de Catalunya i la seva àrea de distribució a la península Ibèrica.


Imatge de: http://www.leps.it/indexjs.htm?SpeciesPages/JordaBuden.htm





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada