diumenge, 12 d’abril de 2015

Damer de la centàurea

Nom científic: Melitaea phoebe

Descripció: papallona de mida mitjana de color carbassa, és la més gran de les melitaees. Anvers de les ales de color carbassa, amb diferents bandes negres i diferents tons de carbassa. Revers de les ales amb bandes groguenques i ataronjades que es van alternant, amb una sèrie sencera de punts vermells.

Hàbitat: prats i camps florits, des del litoral fins a 2000m d’altitud.

Període de vol: dues generacions: maig-juny, agost-setembre.


Planta nutrícia: les erugues s’alimenten de plantes del gènere centàurea. Les larves viuen en nius de seda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada