dissabte, 21 de març de 2015

Muntanyesa comuna


Nom científic: Erebia meolans.

Descripció: papallona de mida petita, de color marró fosc. Anvers de les ales anteriors i posteriors, amb tres ocels pupil·lats de blanc i  envoltats d’una franja carbassa. Revers de les ales posteriors de color molt fosc i llis, amb una sua banda més clara, ales anteriors amb tres ocels pupil·lats de blanc.

Hàbitat: Clarianes de bosc amb herbes i flors. Des de 1000 fins a 2400.

Període de vol: de finals de maig, fins al setembre

Planta nutrícia: les erugues s’alimenten de gramínies com la festuca i el pèl caní.


Sovint veiem aquestes papallones aturades sobre
excrements d'altres animals, en liben les sals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada