dilluns, 10 de febrer del 2014

Paó de dia

Nom científic: Aglais io 

Descripció: papallona de mida gran, amb les ales de color marró fosc per la part de fora i de color vermellós per la part de dins. A la cara superior de les ales hi trobem quatre ocels, un a cada ala, envoltats per un anell groc, els ocels inclouen taques blaves, negres i morades. Aquest contrast entre les dues cares de les ales li serveix a la papallona per espantar els seus possibles depredadors, que en obrir i tancar les ales bruscament els desorienta amb els seus espectaculars ocells, que actuen com a flasos ulls.

Hàbitat: prats amb flors, turons i clarianes de bosc. Acostuma a parar-se al camins, en lloc assolellats.

Període de vol: del març fins al setembre, passen l’hivern en estadi adult i les podem veure a la primavera següent, que és quan les femelles posen els ous. Presenta dues o tres generacions a cada temporada

Planta nutrícia: les erugues s’alimenten de les ortigues, i formen nius gregaris

Curiositats: el nom de Io fa referència a una amant de Zeus, que Hera va transformar en vaca per gelosia. Els mascles d’aquesta espècies també són territorials i defensen una petita clariana de bosc foragitant els mascles de la mateixa espe`cies i intentant aparellar-se amb les femelles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada