dissabte, 23 de març de 2013

Blaveta de l’heura

Nom científic: Celastrina argiolus

Descripció:  papallona de mida petita de color blau-violeta en l'anvers de les ales i de color blau clar al revers, pintat amb uns punts negres que fan un dibuix característic. Sol volar arran del terra amb un vol lent.

Hàbitat: matolls, clarianes de bosc i camins.

Període de vol: dues generacions, març-maig i juny-agost. Hiverna en estat adult, amagada sota una fulla.

Planta nutrícia: les erugues s’alimenten de les fulles de l’heura (Hedera helix) i de boix grèvol (Ilex aquifolium).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada