diumenge, 21 de gener del 2018

Escull la papallona de l'any

L'Associació Zerynthia continua amb la proposta iniciada el 2016 d'escollir una papallona de l'any, amb la idea de difondre entre la ciutadania el món de les papallones, donar a conèixer les diferents espècies que podem trobar a la Península Ibèrica, especialment aquelles que estan en perill d'extinció.

Aquest any es pot escollir entre quatre espècies de papallones:

Pyrgus cinarae: una espècie del grup dels hespèrids, molt escassa, només en trobem dues poblacions, una al sistema ibèric oriental i l'altre al sud de la província d'Avila. Les poblacions més properes estan a Grècia.

Euchloe bazae (grogueta del desert): un pièrid, perfectament adaptat als ambients semi-desèrtics, la població de la província de Lleida s'ha extingit, i ara només es pot trobar als Monegros i la Hoya de Baza (Granada), molt amenaçada per l'extensió dels conreus de regadiu.

Escac ibèric (esquerra) i Marroneta de l'om (dreta)
Satyrium w-album (marroneta de l'om): papallona del grup dels licènids, l'eruga de la qual s'alimenta de les fulles de l'Oma i de l'Om, aquest últim ha estat afectat per una malaltia, la grafiosi, que ha causat la mort de molts arbres, en conseqüència les poblacions d'aquesta papallona també s'han vist molt minvades.

Phengaris alcon (formiguera petita): curiosa papallona, també del grup dels licènids, les erugues de la qual, s'alimenten de gencianes en les fases inicials, però que posteriorment viuen en els nius d'algunes espècies de formigues. L'abandonament dels prats i conreus d'alta muntanya, perjudica la població d'aquesta espècie.

Podeu votar, fins a finals de gener a:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada