dimecres, 19 d’abril del 2017

Projecte de ciència ciutadana per seguir la migració de l'Atalanta

Dades enregistrades al portal ornitocat aquest 2017
L'Atalanta és una papallona migradora que colonitza el nord d'Europa des del sud , mesos més tard, la descendència de les poblacions que arriben al nord, emprèn el viatge de tornada cap al sud d'Europa, i a la tardor es poden observar moltes d'aquestes papallones, volant ràpidament cap al sud.

Científics del grup de "Migració i ecologia dels Insectes"de la Universitat de Berna, han iniciat un projecte per tal de millorar el coneixement de la ruta que segueix aquesta papallona, amb la col·laboració ciutadana. Gràcies a diferents portals de registre d'observacions en línia, aquesta universitat pot recopilar milers de dades que li serviran per fixar amb més precisió el camí que segueix aquesta papallona, tant en el seu viatge nord enllà, com després en el de retorn. Aquesta xarxa de recollida de dades, engloba més de 40 entitats i 20 països diferents!

Aquesta riquesa de dades recollides, no tant sols permetrà conèixer millor els patrons d'ocurrència i la fenologia d'aquesta espècie, si no que també permetrà estudiar la influència del canvi climàtic i els canvis en l'entorn en aquesta papallona. Els científics també les conclusions d'aquest estudi també puguin aplicar-se en altres insectes migradors.

En el nostre cas, podem enregistrar les dades als portals de:
Ornitho Observado.es

També podem utilitzar les aplicacions de mòbil: NaturaList (Android), Obsmapp (Android) e iObs (iOS)
Podem trobar més informació del projecte a:https://insectmigration.wordpress.com/red-admiral-migration/migracion-de-la-vanesa-o-almirante-rojo/
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada