dissabte, 11 de febrer del 2017

L'Apol·lo, papallona de l'any 2017

L'associació Zerynthia, ha impulsat una votació popular per nomenar la papallona de l'any. Enguany, la papallona més votada ha estat la Parnassius apollo, una bonica papallona que viu a l'alta muntanya del Pirineu i Pre-pirineu. 

Es tracta d'una espècie protegida pel Conveni de Berna, inclosa a la  Directiva Hàbitats, i la Llista d'Espècies en Règim de Protecció Especial. Es una espècie emblemàtica, pel dibuix i colors espectaculars de les seves ales, representativa de les papallones alpines. 

Dues són les principals amenaces que pesen sobre aquesta espècie: per una banda, la recol·lecció per al col·leccionisme i per altra,  el canvi climàtic. La seva població està en recessió en algunes zones degut a l'augment de les temperatures, ja que en tractar-se d'una papallona que viu a les parts altes de les muntanyes, si puja la temperatura, no pot desplaçar-se a més alçada per trobar l'hàbitat adequat.

Una altra amenaça important és també la pèrdua d'hàbitat degut a la construcció d'infraestructures a l'alta muntanya, com les pistes d'esquí.

Més informació al web : http://www.asociacion-zerynthia.org/



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada